_MG_0538

Pincio room

The Pincio or Pinciano hill, in Latin Mons Pincius, is a hill in Rome. The Piazza Napoleone is a big open space on the top of the hill that looks out over Piazza del Popolo, also laid out by Valadier, and provides a view to the west and of the skyline of Rome beyond.
Gian Lorenzo Bernini inscribed on the “door of the commons,” the northern entrance of the city where pilgrims, merchants, kings and artist used to enter through, the welcome to the queen Cristina of Sweden.
This queen who converted to Catholicism and came to Rome: “Felici faustoque ingress.”
The legend of the reporters of those times says that on the day, 20 September 1655, the queen from the north came her forehead became corrugated when she smiled.
In June 1816, the project of Piazza del Popolo by Giuseppe Valadier was approved. It took eight years of work to build the square and the big garden on Pincio hill.
In the current language it’s still called Pincio the part of Villa Borghese inside of the Mura aureliane, from the terrace that looks out from Piazza del Popolo to Villa Medici.
The Pincio was the first public garden in Rome, wanted by Napoleon, and between all the historical walks it’s the one preferred from the Romans.

The room has a queen size bed, a private bathroom with a shower, air conditioning, LED TV, phon and free Wi-Fi.